Een doolhof voor onbekenden

Voeding is als de wijzer op een kompas, onmisbaar tijdens je route naar gezondheid en die je naar je fysieke doelen leidt. Je vetpercentage verlagen, meer spiermassa genereren, je conditie verbeteren of rondere vormen creëren, je hebt er altijd goede voeding bij nodig. Je kunt trainen zoveel je wilt alleen wanneer je voedingspatroon niet de voedingsstoffen biedt die het lichaam nodig heeft zal het resultaat uit blijven.

De meeste mensen denken dat ze gezond eten. Dit blijkt echter vooral gebaseerd te zijn op wat er in hun jeugd als gezond werd bestempeld door ouders en reclamecampagnes. Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer als je alle adviezen die je ziet op tv, leest in boeken en bladen, hoort tijdens lezingen of als advies van de wat oudere voedingsspecialisten krijgt. Nieuwe inzichten worden pas decennia later opgenomen in het standaard advies dat er meestal gegeven wordt door deskundigen en de overheid.

Onze visie

Ook wij hebben ook onze eigen kijk op voeding met pijlers als, natuurlijk voedsel, biologisch van oorsprong en voedsel dat wij als jagers en verzamelaars al aten. Daarnaast kijken wij onafhankelijk naar de onderzoeken, lezen we de nieuwe, veelal verschillende overtuigingen en theorieën van diverse pioniers en volgen wij specifieke opleidingen. Dit verzamelen we en vergelijken we met elkaar. Wat dan blijkt is dat er heel veel overeenkomsten zijn in al deze informatie. Op onze beurt kijken we hier met gezond verstand naar, testen we veel uit en creëren op die manier uiteindelijk onze eigen visie wat betreft voeding.

Daarna vinden wij het belangrijk dat wanneer wij advies geven over voeding, dat het praktisch is. Drempels dienen zo laag mogelijk te zijn om verandering vast te kunnen houden en je relatief makkelijk en snel je eetgedrag laten aanpassen. De effecten van de veranderingen zul je snel merken in je energiehuishouding en je gewicht. Op leuke, speelse en gevatte manieren bieden wij je deze kennis en de nodige begeleiding aan .

Voedingsadvies

Bij een voedingsadvies krijg je, in gespreksvorm, advies op de onderdelen waarop jij jouw voedingspatroon het beste kunt verbeteren. Hiervoor houdt je minimaal één week of langer je voeding bij in een dagboekvorm die je van ons toe gemaild krijgt. Na dit gesprek heb je de handvatten om de belangrijkste verbeterpunten aan te pakken. Het voedingsadvies kun je zo vaak afnemen als je wilt, tot dat je het punt bereikt waarop je zelf de kennis en vaardigheden hebt om gezond en gevarieerd te blijven eten.

Voedingscoaching

Bij voedingscoaching wordt je voor een langere periode structureel begeleid. De intensiteit hiervan bepaal je zelf en kan variëren van 1 keer per week tot 1 keer per twee maanden. Vaak wordt dit traject gestart op een intensief niveau en wordt dit afgebouwd tot dat je geen coaching meer nodig hebt en je jouw voedingspatroon en eventueel dat van je gezin op orde hebt.

Supermarktsafari

Zonder dat je het zelf door hebt worden veel van je keuzes qua producten veroorzaakt door de strategie waarop een supermarkt zijn schappen inricht en jou door de winkel stuurt. Er bestaan zelfs bedrijven die alleen maar bezig zijn hoe ze er voor kunnen zorgen dat je bepaalde producten verkiest boven logische andere producten omdat de winkel daar het meest bij gebaat is. Om er voor te zorgen dat je de producten gaat kopen waar jij het meest gebaat mee bent gaan we graag met je mee naar jouw eigen vaste supermarkt waar je vaak je boodschappen doet. In deze jungle laten we je zien en ervaren wat er aan productkeuze is en zal je leren welke producten je nou juist wel of niet moeten kopen en ‘waarom’.

Written by: Mark Bresser