Patrick Mellink, 21 jaar oud.
Beroep: centralist meldkamer.

Sinds de zomer van 2015 ben ik begonnen met sporten bij de Pelikaan onder begeleiding van personal trainer Maarten Overbeek van Global Sport Solutions. Vanaf mijn 18e tot afgelopen zomer heb ik mijzelf (om persoonlijke redenen) heel erg laten gaan en ben ik de controle over mijn lichaam kwijtgeraakt. Iedereen zag dat ik totaal de verkeerde kant op ging met mijn gezondheid en ik dit niet meer vanuit mezelf op de rit kon krijgen.

Mijn werkgever heeft mij in contact gebracht met Mark Bresser. Vanaf dat moment is de omschakeling begonnen. Tijdens het kennismakingsgesprek was Mark direct en bond er geen doekjes om, hij stelde mij voor een keuze. Ook moest ik die dag gelijk de waarheid onder ogen zien en mezelf voor de eerste keer wegen, dit had ik al 2,5 jaar niet gedaan.

De uitslag was schokkend! Mijn gewicht was: 159.7 kg

Vanaf dat moment begon mijn vertrouwen in een gezondere en betere toekomst. Dat kwam vooral door Mark omdat hij zo positief bleef en direct een positief beeld gaf voor de toekomst. Dit samen met een haalbaar trainingsschema, een goede trainer en zelfdiscipline moesten mijn sleutel worden.

Mijn eerste trainingen met mijn eigen personal trainer waren superzwaar.
Maar toch door de motivatie van Maarten en zijn manier van coachen heeft mij hierdoor heen geholpen. Voordat ik het wist stond ik na een aantal dagen al zelf fanatiek te trainen in de sportschool, dit had ik zonder hulp nooit gedaan. Nu train ik 2 keer per week met Maarten en gemiddeld 3 keer zelfstandig met een trainingsschema dat ik heb gekregen.

Tot nu toe ben ik 52kg afgevallen. Dit is lichamelijk vooral te merken maar ook aan mijn zelfvertrouwen. Doordat ik zelf wist dat ik zoveel overgewicht had werd ik onzeker, daardoor ging ik mezelf heel erg opsluiten voor de buitenwereld en dat werd steeds erger.

Nadat ik een paar weken bezig was kreeg ik al positieve reacties, dit bevestigde mij dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Doordat ik in loop van tijd zoveel steun en positieve reacties kreeg van familie, vrienden en collega’s heb ik nooit aan stoppen gedacht. Ik kan mijn nu ook geen leven voorstellen zonder sporten bij de sportschool.

Maar toch de belangrijkste motivatie komt van Maarten af. Hij blijft het herhalen dat je het afvallen echt zelf moet doen, dit is natuurlijk ook wel zo. Maar zonder zijn steun had ik het na 2 weken al opgegeven. Dit is toch het belangrijkste wat je moet weten en onthouden in deze hele periode!
Op dit moment sport ik nog steeds met Maarten, mijn doel is nu om onder de 100kg te komen. Daarnaast is altijd mijn droom geweest om bij de vrijwillige brandweer te komen. Hiervoor zijn we nu ook hard aan het trainen. Het belangrijkste is dat mijn zelf vertrouwen en lichamelijke gezondheid en conditie al veel beter is en nog veel beter gaat worden.

Ik ben vooral blij dat ik deze stap heb genomen, en nu weer positief in het leven sta!

Edwin, Patrick’s werkgever.
Een centralist op de meldkamer moet continue beslissingen nemen en een gemotiveerde en fitte werknemer is daarom erg belangrijk. Het was tijdens een bbq van de zaak dat we schrokken hoe zwaar Patrick was. Als werkgever vonden we het belangrijk Patrick een handje te helpen en hebben Global Sport Solutions benaderd om Patrick te begeleiden. Door de positieve begeleiding van de trainer maar zeker ook door de inzet van Patrick zelf zien we elke dag een fitte en een nog gemotiveerder medewerker aan het werk!

Written by: Filewatcher