Martijn van Veldhuizen, vrachtwagenchauffeur, 36 jaar.

Mijn beroep is vooral een zittend beroep met onregelmatige werktijden. Ik probeerde altijd twee keer in de week te sporten bij Club Pellikaan. Helaas lukte dat vaak niet en dan bleef het bij één keer in de week. Ik kwam toen alleen maar kilo’s aan in plaats van dat ik afviel, ik was destijds ruim tien kilo te zwaar. Op een dag was ik aan het sporten bij de Pellikaan en het wilde niet echt lukken. Ik kwam toen in gesprek met Marieke en gaf aan dat het mij niet alleen lukte met het sporten en mijn voeding. Toen vroeg ze mij waarom ik niet ging sporten onder begeleiding van een personal trainer. Je krijgt dan één op één begeleiding en een op maat gemaakt voedingsadvies. Dit wilde ik wel en zo ben ik met Adelien van Kooten van Global Sport Solution in contact gekomen.

Eerst heb ik een kennismakingsgesprek met Adelien gehad over wat mijn doelen waren. Dat waren afvallen, fitter worden en dat ik het sporten leuk ging vinden. Na een goed gesprek zijn we van start gegaan en begonnen met twee keer in de week één uur met sporten. Ik vond het toen wel duur maar ik dacht; ‘je moet er wat voor over hebben’ .

De trainingen gingen goed, we begonnen met lichte oefeningen en als dat goed ging werd het zwaarder en moeilijker. En zowaar ik begon het sporten leuk te vinden. Alleen het afvallen ging in het begin nog niet goed. Adelien had het vaak over de foute E nummers. We zijn toen een keer op Supermarktsafari door mijn supermarkt geweest. En hebben toen samen gekeken naar welke artikelen “ slecht” voor mij zijn en welke ik wel kan eten. Ik ben hier op gaan letten en heb mijn voedingspatroon aangepast. Toen begon het afvallen te komen.

Ik werd één keer in de maand gewogen en gemeten en we bespraken mijn voeding. Het heeft een halfjaar tot driekwart jaar geduurd, en mijn tien kilo was eraf! Ik begon het snel te merken aan mijn kleding die ruimer ging zitten, ik had meer uithoudingsvermogen en voelde mij fitter. Adelien heeft mij hier heel erg in gemotiveerd en alles strak in de gaten gehouden.

Het gaat nu heel goed met mij. Ik ben nog steeds aan het afvallen op aanraden van mijn arts (in verband met slaapapneu). En ik sport twee keer in de week bij Club Pellikaan.

Ik heb het altijd heel leuk gevonden bij Adelien. Ze is heel aardig en behulpzaam en doet er alles aan om je te motiveren om af te vallen. Mocht ze zelf een keer niet kunnen, dan regelt ze een vervanger, bijvoorbeeld Tamara of Marieke. Zij wisten dan precies wat er moest gebeuren en zijn ook heel goed in het begeleiden van de oefeningen.

Mijn advies voor jou als lezer is dat je er echt achter moet staan en dat je door moet doorzetten anders lukt het niet. De trainers helpen je overal mee maar je moet het zelf doen. Dit is mijn verhaal van hoe ik het beleefd heb bij Global Sport Solutions.

Written by: Filewatcher

Leave A Reply:

No comments yet.